Over Elma

Foto van Elma van Troost van Lytse Pop

Mijn naam is Elma van Troost. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon (2011), een dochter (2013) en een zoon (2019). Ik heb de master Clinical Psychology afgerond aan de Universiteit Leiden in 2011 en heb gewerkt als docent, trainer en psycholoog. Voor gedetailleerde informatie over mijn werkzaamheden, opleidingen en ervaring verwijs ik graag naar mijn profiel op LinkedIn. Door de geboorte van mijn kinderen ben ik mij ook gaan verdiepen in zwangerschap, bevalling, baby’s, massage enzovoort.
Professionals kunnen bij mij terecht voor trainingen, scholing, workshops, lezingen en presentaties over onderwerpen uit mijn vakgebied, zoals hechting, geboortetrauma etc.

Sinds december 2015 ben ik gecertificeerd zwangerschapsdocent van de vereniging Samen Bevallen. De Samen Bevallen cursussen worden door heel Nederland gegeven door goed opgeleide en gecertificeerde docenten, die zich regelmatig bijscholen. Vandaar dat de cursussen Samen Bevallen gedeeltelijk of volledig vergoed worden vanuit het aanvullende pakket van diverse zorgverzekeringen.
De opleiding tot docent Babymassage heb ik in 2016 afgerond. Deze opleiding is geaccrediteerd door de Vakgroep Shantalamassage Docenten en zelf ben ik als docent ook gecertificeerd door deze vakgroep.
In juli 2021 heb ik de opleiding tot Bevallingsverwerkingsspecialist afgerond.

Binnen Lytse Pop kan ik mijn kennis en ervaringen als trainer, zwangerschapsdocent, docent babymassage en psycholoog prachtig combineren. Daarnaast ben ik moeder van drie kinderen en dus ook ervaringsdeskundige. Ik wéét uit eigen ervaring hoe het is en hoe het voelt. Ik weet dat het krijgen van een kindje een grote verandering is. Dat een zwangerschap, bevalling en ouderschap soms ook moeilijk en zwaar kunnen zijn. Dat je je erg onzeker kunt voelen. Deze combinatie van kennis en ervaring zorgt ervoor dat ik me goed kan verplaatsen in (aanstaande) ouders en dat ik verschillende technieken, methodes en oefeningen kan gebruiken om jou te helpen. Cursisten en cliënten waarderen mijn oprechte betrokkenheid, het feit dat ik laagdrempelig ben en goed kan afstemmen. Een steuntje in de rug van iemand die met je meedenkt, begrip heeft en je handvatten kan geven om je situatie positief te beïnvloeden is heel waardevol. Die persoon wil ik graag voor jou of jullie zijn.

Ik ontmoet jou of jullie graag persoonlijk tijdens een therapiesessie, cursus of het ophalen van een bevalbad.

De uitgeschreven missie en een foto van Elma

Logo Vakgroep Shantalamassage Docenten