Bevalbad huren

Wil je tijdens je bevalling optimaal gebruik maken van het ontspannende effect van warm water?
Wil je makkelijk van houding kunnen veranderen?
Wil je je kindje in het water geboren laten worden?

Dan is bevallen in een speciaal daarvoor ontwikkeld bevalbad wat voor jou. Een bevalbad heeft heeft heel veel voordelen tijdens de bevalling:

  • Het warme water zorgt ervoor dat je je makkelijker ontspant, waardoor de weeën effectiever hun werk kunnen doen.
  • Veel vrouwen geven aan dat zij in bad de weeën beter kunnen opvangen en als minder pijnlijk ervaren.
  • Het warme water zorgt er ook voor dat je lichaam minder energie nodig heeft om je op temperatuur te houden. Alle energie kan dan gebruikt worden voor de bevalling.
  • De uitdrijvingsfase van de bevalling verloopt meestal geleidelijker. Hierdoor kunnen de vagina en het perineum langzaam worden opgerekt. Het warme water helpt ook om het perineum en de vagina weker te maken en de bekkenbodem te ontspannen. Dit verkleint de kans op schade. 
  • Je kindje gaat van de baarmoeder met vruchtwater naar het water van het bad. Je kindje krijgt dan nog zuurstof via de navelstreng en kan onder water even bijkomen van de bevalling voor het boven water komt.
  • Partners vinden het vaak fijn om iets te kunnen doen tijdens de bevalling. Het opzetten en vullen van het bad is dan een nuttige bijdrage. De partner kan qua ruimte ook in het bad om te ondersteunen, te masseren of tegendruk te geven.

Foto bevalbad birthpool in a box

Huur een bevalbad 
Bij Lytse Pop  huur je een compleet professioneel bevalbad ‘birthpool in a box’ inclusief aanschaf van een persoonlijk bevalpakket. Dan heb je alles wat je nodig hebt, inclusief duidelijke Nederlandse handleiding en gewaarborgde hygiëne. Ook krijg je een duidelijke en uitgebreide uitleg, waarbij je al je vragen stellen. Dit vindt digitaal plaats en kun je dus vanuit huis volgen.

Overzicht badverhuur
Voorwaarden badverhuur
Huurperiode: 5-6 weken (minimaal 3 weken voor de uitgerekende datum en 2 weken erna) €155,-
◦Neem voor een kortere huurperiode (bij inleiden bijvoorbeeld) even contact op.
◦Cursisten of cliënten van Lytse Pop krijgen €10,- korting op het huren van een bad.
◦Inclusief: Professionele bad ‘birthpool in a box’, duidelijke handleiding, luchtpomp, diverse kraankoppelingen, dompelpomp, persoonlijk nieuw bevalpakket met een eigen binnenhoes, slang voor aanvoer en afvoer van het water (10m), antislipmat, vloerfolie, anker, badthermometer, schepnetje, extra lange handschoenen voor de verloskundige.
◦Afmetingen: 193cm (L) x 165cm (B) x 76cm (H).
◦Geschikt voor 1 of 2 personen (partner kan ook in bad).
◦Ophalen in Leeuwarden of thuis laten bezorgen tegen vergoeding (een vast bedrag op basis van de afstand en 23 cpkm). Op afspraak en in overleg is ophalen in Harlingen meestal ook mogelijk.
-Inclusief persoonlijke digitale uitleg en gelegenheid om vragen te stellen (circa 50 minuten).
◦Terugbrengen na de geboorte naar Leeuwarden (of Harlingen in overleg).

Ik wil een bevalbad huren

Check met je zorgverlener
Check altijd bij je zorgverlener of een badbevalling in jouw geval mogelijk is en of je zorgverlener deze wil begeleiden. Als je thuis mag bevallen dan is een badbevalling in principe mogelijk. In de ziekenhuizen in Sneek en Leeuwarden is een poliklinische badbevalling in principe ook mogelijk. Soms zijn er zelfs mogelijkheden qua badbevalling als je wel in het ziekenhuis onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog gaat bevallen (met medische indicatie). Heb je hier vragen over neem dan even contact op. Stem altijd af met je verloskundige/gynaecoloog, dan weet je waar je aan toe bent.

babymassage